Vesti

Savremena populacija je sve sklonija alergijama, to svi znamo. Naravno, te alergije ne padaju sa neba – nešto ih izaziva. To nisu samo alergeni, jer njih je oduvek bilo i biće, već je izgleda problem u tome što savremena ishrana remeti crevnu floru na taj način da to upravo pogoduje razvoju alergija... Istraživački tim sa Univerziteta u Firenci otkrio je da savremena ishrana tipična za Zapad, prerađena hrana bogata šećerom, a siromašna biljnim vlaknima, značajno doprinosi pojavi alergija i drugih problema koji se ne sreću kod populacija koje se hrane prirodnijom ishranom. Prema rezultatu tog istraživanja, tzv.

"Većina nas je emocionalno vezana za mlečne proizvode, pa ih teško procenjuje objektivno.

Maošing Ni, cenjeni doktor kineske medicine, čije smo savete već nekoliko puta prenosili, ima savet i za one koji pate od

Ishrana bogata orasima mogla bi da smanji vrednosti holesterola i suprotstavi se upalnim procesima, koji ujedno predstavljaju i faktore rizika za k

crvene jagode

Neodoljive, slatke, crvene jagode, osim odličnog uticaja na zdravlje mogu imati značajan doprinos i kada je lepota u pitanju.

Ovaj članak sa sajta Večernjih novosti govori o mladom crnom luku kao o namirnici koja snižava nivo šećera:

Celer snižava krvni pritisak, topi kalorije i deluje protiv bakterija.

djumbir kao lek

Osim što se koristi u ishrani kao začin, đumbir može da bude lek i za mnoge bolesti. Pročitajte više o đumbiru u sledećem tekstu: