Kako Smanjiti Apetit Za Brže Mršavljenje

Tekst koji sledi govori o tome šta zvanični izvori, ili na primer industrija brze hrane, žele da znamo o mršavljenju. U suštini, oni žele da nas ubede da se gojimo ne zato što jedemo njihovu džank hranu, već zato što pod 1. unosimo previše kalorija i pod 2. ne vežbamo dovoljno. Oba argumenta su pogrešna, pa zato ako zaista želite da naučite šta smanjuje apetit, preskočite tekst koji sledi i pročitajte umesto toga priču o leptinu.

Mršavljenje se dešava na dva načina: ili povećanjem potrošnje kalorija u organizmu, ili smanjenim unosom kalorija. Poznato je da ni jedan od ova dva načina ne funkcioniše dobro samostalno, ali vi možete započeti svoj sopstveni plan mršavljenja ako se na početku usmerite na jedan od njih. Ako usmerite svoju pažnju samo na ishranu a ne i na fizičku aktivnost, rezultati možda neće biti idealni, a ako se usmerite isključivo na vežbanje bez pravilne ishrane, rezultat može biti i negativan. Sasvim je evidentno iz gore navedenog da se radi o dva aspekta - ishrana i fizička aktivnost - koji se ne mogu potceniti.

Neki ljudi izbegavaju fizičku aktivnost i imaju spremne izgovore zašto ne rade fizičke vežbe. Ali svako od nas može početi sa jednostavnim vežbama kod kuće koje su praćene odgovarajućom ishranom.

Dijeta ne mora da znači izgladnjivanje. Postoje namirnice i dijete koje ne zahtevaju izgladnjivanje. Neke namirnice su prirodna sredstva za prevazilaženje preterane želje za hranom i za smanjenje apetita. Takve namirnice mogu vam pomoći da obuzdate vašu glad. Pošto su potpuno prirodne, one u isto vreme su sigurne i pogodne za upotrebu.

Takođe, ove namirnice su jeftine i lako dosputne, što znači da nećete morati da duboko zavlačite ruku u svoj džep da biste smršali. U nastavku predstavljamo tri vrste namirnica koje smanjuju apetit. Na osnovu ove kratke liste i možete dobiti predstavu o ovoj vrsti hrane i kasnije sami proširiti svoju listu namirnica koje bi bile najpogodnije za redukciju apetita.

Hoodia (Hudija)

hudija biljkaHudija je kaktus koji raste u pustinji Kalahari u Južnoj Africi. Ova biljka je stotinama godina služila kao prirodni potiskivač apetita. Prvi put je otkrivena i korišćena od strane lokalnih bušmana koji su jeli male komadiće Hudije pre odlazak na lov da ne bi biti gladni satima. Danas je veoma teško pronaći ovu biljku u sirovom obliku, ali je zato dostupna u obliku suplementa.

Kada kupujete suplemente ovog tipa treba proveriti sastav jer mnoge pilule na tržištu sadrže vrlo malo Hoodia ekstrakta i neće biti ni od kakve koristi za ostvarenje vaših ciljeva mršavljenja. Najbolje je nabavljati ovu Hoodia suplemenate od pouzdanog prodavca.

Proteini iz Surutke

Prva stvar koja vam može pasti na pamet je da su proteini neophodni za izgradnju mišića. Ali proteini iz surutke, bilo sveže ili u obliku praha, odlični su za zdravlje ali i za smanjenje apetita. U isto vreme, osim što potpomažu rast mišića, surutka smanjuje masnoće. Surutka je jeftina i pogodna za korišćenje.

Voda

Ova opcija za mršavljenje je prilično jeftina, a opet vrlo efikasna. Pijte najmanje 8 čaša vode svakog dana. Ovo ne samo da dovodi do pročićenja vašeg telesnog sistema, već i pomaže vašem telu da funkcioniše na bolji način. Voda za piće u redovnim intervalima će vam pomoći da razumete razliku između žeđi i gladi. Hidratisano telo je srećno telo. Ako vaše telo nema dovoljno vode u sebi, biće češće podložno bolestima. Neka voda, po mogućnosti bude kvalitetna flaširana izvorska voda.