Pilule za Mršavljenje - Da ili Ne?

Pilule za mršavljenje imaju negativne efekte i mogu ozbiljno da ugroze zdravlje. Čak i one pilule koje se smatraju dobrima, pod znacima navoda, mogu da imaju nezgodne propratne pojave. 

Najbolje je, ako je moguće, ostati po strani što se tiče bilo kakvih pilula za mršavljenje i imati zdrav, prirodan način života, gde će biti izbalansirana vaša mentalna i fizička aktivnost i pravilna, zdrava ishrana.

Postoje slučajevi kada je opravdano uzimati pilule za mršavljenje, na primer, kada je rizik od prekomerne telesne težine već od rizika uzimanja ovih pilula, ali u takvim slučajevima je prethodno neophodno konsultovati se sa svojim lekarom.   

Mnoga ispitivanja pokazuju da skoro sve pilule za mršavljenje imaju po nekoliko propratnih negativnih efekata. Potrebno je dobro proveriti i proučiti svaki preparat koji eventualno nameravate da uzimate, jer često one pilule koje navodno nemaju propratne efekte su zapravo favorizovane od strane proizvođača i marketinških agencija. 

Dakle, najbolje je ići prirodnim putem, a ako se ipak odlučite za pilule za mršavljenje, obavezna je konsultacija sa lekarom.

Postojeći komentari

Komentar: 

Uzimao sam ranije kapsule ''vitka hodia'' . Kapsule sadrže ekstrakt južnoafričke biljke Hoodia gordonii i utiču ns smanjenje prekomernog apetita. Po priči sa uputstva kad unesem kapsulu ekstrakt biljke utiče na smanjenje osećanja gladi. Nisam redovno uzimao kapsule pa i nije bilo efekta. Mada ni samo uputstvo nije bilo u principu piješ kapsule i smršaš, već da sa kapsulama mogu da preskočim bez velikih problema jedan obrok. Uz to preporuka je bila da ne jedem posle 19 časova, da popijem dnevno bar dva litra vode i da se bavim nekom lakšom fizičkom aktivnošću. Tako bi smršao i da ne pijem kapsule.

Dakle i uz kapsule mora čovek da promeni navike da bi smanjio obim stomaka. A lično ne verujem da postoje neke tablete ili nešto slično da ti pomogne da smršaš a još i da nema neke negativne efekte. 

Objavio slim dana 05. 02. 2013.