Limun Dijeta za Otklanjanje Umora

limun dijeta

Da biste izbegli simptome prolećnog umora, neophodno je da telo pročistite od toksina i teške hrane. Da biste posle višemesečnog boravka u zatvorenim prostorijama vratili snagu organizmu i izbegli simptome prolećnog umora, neophodno je da telo pročistite od toksina i teške hrane.

To možete da uradite na potpuno prirodan način, uz pomoć limunove dijete.

Čišćenje traje samo jedan dan nedeljno, a podrazumeva povećan unos limunovog soka, vode, ali i voća, orašastih plodova, semenki, povrća (grašak, pasulj, boranija).

Cilj dijete nije da smršate, iako ćete izgubiti i do jednog kilograma, već da telu obezbedite najbolje hranljive materije i tako u njega „ubrizgate“ energiju.

Preporučuje se da dijetu držite subotom ili nedeljom, jer ćete moći da se posvetiti pripremi jela i da ispratite razmake između zdravih obroka i međuobroka.

Osnova dijete je sveže pripremljena limunada. Iscedite jedan limun, dodajte 300 ml vode, štapić cimeta koji će limunadi dati slatkoću i prstohvat čilija ili feferona u prahu (zagrejaće telo i ubrzati eliminaciju toksina).

Sve dobro promešajte. Limunadu nemojte da konzumirate hladnu, jer će izazvati nadutost. Prvu čašu popijte rano ujutru, čim ustanete.

Kada je reč o obrocima, za doručak pojedite po 20 plodova šumskog voća, jabuku, krušku, šaku badema i jogurt.

U vreme prve užine ponovo popijte čašu limunade, a posle deset minuta pojedite bananu i šaku semenki suncokreta ili bundeve.

Za ručak skuvajte povrće, začinite sa malo maslinovog ulja i limunovim sokom, za drugu užinu popijte treću čašu limunade, a desetak minuta kasnije pojedite krastavac ili zelenu salatu, šaku lešnika ili nekog sušenog voća.

Poslednji dnevni obrok trebalo bi da se sastoji od ribe na žaru i kuvanog nezačinjenog povrća. To mogu da budu šargarepa, spanać, brokoli...

U slučaju da niste ljubitelj ribe, onda umesto nje jedite soju. Na kraju dana, dva sata pre odlaska na spavanje, priredite sebi opuštajuću kupku sa eteričnim uljima.